Meer rust en genieten…
Dat kan met mindfulness!

Weinig energie, pijn, ziekte en stress kunnen een flinke impact hebben op je leven. Je hoofd, dat maar blijft piekeren, neemt je
in beslag. En langzaamaan word je steeds verder weggetrokken uit het hier en nu, uit jouw leven. Mindfulness is een bewezen
effectieve methode bij onrust, stress, gepieker, ongemak en om meer grip te krijgen op je leven.

Mensen die mindfulness gevolgd hebben, geven aan dat ze meer rust ervaren en positiever en met meer energie in het leven staan. Leef jij je eigen leven, bewust?

Herken je een of meerdere van de volgende punten:
– Je wilt leren omgaan met moeilijke gedachten en gevoelens of lichamelijke ongemakken;
– Je zit veel ‘in je hoofd’, hebt te weinig contact met wat je voelt/ervaart;
– Je hebt een druk leven en behoefte aan meer rust en kunnen genieten;
– Je voelt je snel moe, lusteloos of geïrriteerd;
– Je ervaart spanning, stress, onrust, angst of pijnklachten;
– Je piekert vaak en herkent een vorm van perfectionisme, verantwoordelijkheidsgevoel, aanpassend gedrag of veel
(zelf)oordelen;
– Je reageert vaak automatisch, je blijft de dingen doen die je al lang wilt veranderen.

Het kan ook anders!

Mindfulness betekent simpelweg: je bewust zijn van de huidige ervaring, aandacht hebben voor wat er gebeurt in het hier en nu, zonder te (ver)oordelen.Waar je aandacht is, daar ben je. Heel vaak is de aandacht niet in het hier en nu, maar in het verleden of de toekomst. En we leven vaak op de automatische piloot, zonder ons hier bewust van te zijn. Mindful-zijn is een vaardigheid die je kunt oefenen. Met de mindfulnesstraining ontwikkel je een gelijkmoedige en vriendelijke houding ten opzichte van je eigen oordelen, irritaties of andere emoties die je werkelijkheid kleuren. Dat brengt wijsheid en rust om vrijer in het leven  te staan en anders om gaan met ongemakken zoals stress, moeheid of lichamelijke klachten. Oftewel je kunt kiezen hoe je hiermee om wilt gaan.

Je leert door mindfulness het leven lichter te leven

Wil jij meer rust en genieten?
Je leert door mindfulness het leven lichter te leven, je kunt je beter ontspannen, in je lijf en in je hoofd. Je herkent je patronen en reageert bewuster. Je ervaart keuzevrijheid, je kunt meer genieten van het leven, hebt minder last van lichamelijke klachten en kunt beter met beperkingen omgaan. Je wordt minder negatief beïnvloed door stressvolle gebeurtenissen en ingrijpende veranderingen en kent je eigen grenzen en behoeften en kan deze duidelijker communiceren. Je ontwikkelt meer zelfvertrouwen en optimisme, je weet wat bij je past en goed voor je is en ervaart meer energie, levenslust en tevredenheid.

Gun jezelf de aandacht die jij verdient! 
Mindfulness helpt jou om gemakkelijker met verandering en stress in je leven om te gaan. Je weet je energie doeltreffender te richten en bent veel vaardiger in het omgaan met het hele scala aan prettige en onprettige ervaringen die voorbijkomen. Het helpt je op weg naar een gezond, bewust leven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

× Waarmee kan ik je helpen?