Het jaar 2017 is al weer van start gegaan. Vaak een mooi moment om bewust stil te staan.

Vandaag wil ik stil staan bij de manier van waaruit we leven. In de flow zag ik een mooi artikel staan, over leven vanuit angst of leven vanuit vertrouwen.
vertrouwen

Eveline Tromp zegt: “Als je al je gedachten uit je hoofd zou schudden, zou je ze in twee stapeltjes kunnen verdelen; gedachten die voortkomen uit angst, en gedachten die voorkomen uit vertrouwen”.

Angst zegt “niet doen”.
Vertrouwen produceert bemoedigende gedachten.

Beide pingpongen de hele tijd in je hoofd met argumenten, meestal zonder dat je het door hebt.
Goed om te weten: je hebt altijd de keuze naar welke kant je luistert!

Angst heeft een functie op momenten dat er direct gevaar is. In deze tijd zijn veel van onze angsten disfunctioneel. De angst in je hoofd legt een vergrootglas op de kans dat het fout kan gaan. Dat zorgt voor innerlijke onrust, voor stress. Het maakt ons uiteindelijk zwakker, onzekerder en ongelukkiger. Dit kost energie.

Een gevolg van angst is dat we dingen gaan vermijden. Bijvoorbeeld met iemand in gesprek gaan, ergens naar toe gaan of om jezelf ergens in te verdiepen.

Tip: schrijf je angstgevoelens op. angst-groeit
Dan realiseer je hoe angstig deze gedachten jou aan het maken zijn. Je wordt hier door gevangen gehouden. Je weet dan welke gedachten vat op je hebben.

Angst staat recht tegenover geluk.
Je hoeft de angst niet weg te drukken. Je hebt altijd een keuze om naar de gedachten te luisteren die voortkomen uit vertrouwen.

Vertrouwen maakt je sterk en vrij. Vertrouwen geeft rust.
Wanneer we innerlijk rust voelen, voelen we ons het fijnst.

Tip: schrijf helpende gedachten voor je op, gedachten uit vertrouwen. Hier kun je altijd op kijken als het je niet lukt om vanuit vertrouwen te denken.

Dus wat let je?
Wees bewust van jou manier van denken en handelen.
Weet dat jij altijd opnieuw mag beginnen en dat jij dus ook altijd een keuze hebt. Een keuze in het maken van waaruit je denkt en leeft.

Maak van 2017 een jaar dat jij zelf bewust leeft. En kiest om te denken vanuit vertrouwen. Een jaar waarin je goed zorgt voor jezelf.

Ik wens jullie allemaal een heel gelukkig, warm, vredig en rustig 2017 vol mooie momenten.

Liefs,
Laila

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

× Waarmee kan ik je helpen?