Misschien heb je er nooit zo naar gekeken, maar je lichaam is een wonder dat de 7 wereldwonderen overtreft. Je lichaam heeft zelfs een hart en een eigen intelligentie. Je lichaam ondersteunt je in het avontuur van het leven.

Een liefdevolle relatie met je lichaam,  is een basis voor geluk en gezondheid. Je lichaam laat je toe het leven te ervaren en te vieren om geluk, vreugde en liefde echt te voelen.

Toch wordt ons lichaam soms verwaarloosd. We kunnen het lichaam onder druk zetten, om toch maar te doen wat we willen doen, of moeten doen. Dan raakt het lichaam uitgeput, en wordt het daar ook nog eens om veroordeeld. Of misschien geef je je lichaam te weinig slaap, voeding, verzorging of beweging om het te verkwikken. Het leven door je heen te laten stromen.

Je lichaam is een barometer die je vertelt hoe goed jij voor jezelf zorgt.

 

Reflectie
Wat vraagt mijn lichaam?

Misschien vragen mijn ogen om minder naar het computerscherm te kijken?

Of vraagt mijn rug om meer te stretchen en te wandelen?

Of vraagt mijn hart meer natuur en schoonheid of meer tijd voor liefde?

Of vraagt mijn buik om gezonder eten en drinken?


Je lichaam vertelt het jou. Het is nu aan jou om te zien of je liefdevol en compassievol kan luisteren naar je lichaam. Het is je kans om in harmonie met jezelf te leven en je eigen ritme te vinden.

Neem je vanaf vandaag 2 dingen voor die jij voor  jezelf en je lichaam anders wilt gaan doen:

Wat zou je kunnen doen vanuit liefde voor het lichaam?

Hier geef ik je wat voorbeelden; wandelen, yoga, stretchen, warm bad, massage, meer groenten en fruit eten, water drinken, vaker op een dag pauzes nemen, …

 

Je lichaam is je beste vriend, zorg er goed voor!

 

Liefs,

Laila

 

 

 

× Waarmee kan ik je helpen?