BEWUST ZIJN EN GENIETEN

Afgelopen maand ben ik een weekje op vakantie geweest.
Uit de drukte en tot mezelf komen. De rust vinden.

Mijn “drukke hoofd” is de afgelopen tijd veel bezig geweest, onder andere met verhuizen en verbouwen, daarnaast ging natuurlijk ook mijn gezin en het werk gewoon door. Ik was toe aan rust.
De eerste dagen merkte ik op dat ik af en toe nog steeds de neiging had om mee te gaan in het “snelle” leven, het bezig blijven. Mijn gedachten volgen en dus de bezig zijn op de automatische piloot.

Tot dat ik besloot om volledig te zijn.

Mediteren op het zonnebed aan het zwembad, lopen over het strand en dan het zand voelen tussen mijn tenen en onder mijn voeten, het horen van de golfslag en de wind, het voelen van de hand van mijn man als we hand in hand lopen. En ook het voelen van de zon op mijn huid en de rust die in mij zit. De sereniteit!
Zo kan ik wel door blijven gaan, en alle momenten opnoemen die ik bewust heb meegemaakt en waar ik zo intens van kan genieten.
 

genieten-op-het-strand

Wat ik nu weer heb beseft en bewust bij stil sta ( en dat komt door het niet meer volgen van mijn gedachten) is dat we allemaal mee gaan in de waan van de dag, we worden door het denken mee gezogen. De automatische piloot staat aan en dan krijgen onze gedachten de vrije baan. We doen dan niet meer wat goed voor ons is, het lijkt wel een soort  van overlevingsstand die dan aan staat.

Ik wil jullie de komende weken een aantal van mijn momenten delen, dat ik uit de automaat ben gestapt. Om aan de tonen dat we op elk moment een keuze hebben, om te kunnen doen wat goed voor voor je is, en om te genieten van het leven op elk moment. Als je daar bewust van bent.

Zoals het binnen mindfulness genoemd wordt: opmerkzaam zijn.

Geniet en leef!

Een warme groet,
Laila
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

× Waarmee kan ik je helpen?