Alles wat je aandacht geeft groeit.

In deze tijd van spanningen rondom het Corona-virus, en alle (negatieve) gedachten die het met zich mee brengt, wil ik je vragen om je aandacht in het hier en nu te houden. En dan vooral te focussen op de plezierige gebeurtenissen.

Het gaat niet om grote dingen, alleen al de warmte van de zon op je huid, (de zon zien we veel deze week J ), een douche, gun jezelf een stukje chocola, kopje thee drinken, de geuren van een bloem.

Merk het echt op, de totale ervaring, en let op hoeveel ruimte je aan jouw beleving kan geven. Een positieve gebeurtenis is pas echt een volledig positieve gebeurtenis als je het echt opmerkt, jezelf de tijd er voor geeft en als aangenaam ervaart.

Kijk ook eens hoeveel aandacht er normaal in je leven is voor zulke momenten. En probeer te zien wat jou verhindert om zo te leven. Merk op of dat je in een gebeurtenis aandachtig was of niet aandachtig was. Als je bv heel haastig bent, merk je het aangename moment wrs niet zo goed op. Of als je met je gedachten ergens anders bent.

Sta deze week ook eens stil bij de vraag: Saboteer ik mijn eigen geluk? Door opvoeding, waarden en verlangens en angsten zijn we geconditioneerd hoe we reageren op iets aangenaams, en vaak wordt de aangename ervaring gesaboteerd. Misschien mag jij pas genieten als je alles wat je moet doen hebt gedaan. Hoeveel ruimte geef jij geluk of positiviteit in je leven?

Wellicht merk je op dat je het fijne gevoel vast wil houden. Wat is het gevolg? Dit is de relatie met je ervaring; wat je doet! Een mooi moment om nog eens wat dieper in je reacties te duiken en jezelf beter te leren kennen. En jezelf meer ruimte te geven voor geluk.

Als je het leuk vind kun je per dag je positieve/ plezierige gebeurtenissen opschrijven. Vooral als je nu meer negatieve gedachten hebt, is het fijn om je focus ook op een positief moment te vestigen.  Beschrijf de gebeurtenis, de gedachten die er zijn, wat je voor emoties ervaart en wat je ervaart in je lichaam.

Ik wens jullie heel veel mooie momenten toe!

Alles wat je aandacht geeft groeit, het is aan jou de keuze wat jij laat groeien!

Met warme groet,

Laila Visser

Myserenity.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

× Waarmee kan ik je helpen?