Voor de meeste is de vakantie weer voorbij. En begint het ‘gewone’ leven weer….

Tijdens de vakantieperiode ga je met je aandacht vaak naar binnen, doe je waar je zin in hebt en zit je lekker in jouw flow.
Zo ben ik, samen met mijn gezin, heerlijk twee weken naar de Ardennen geweest. En deden we waar we op de dag zelf zin in hadden zoals wandelen, lezen (in de zon als het niet te heet is) en spelletjes doen. Meer hebben we dan ook niet gedaan. Het gaat om aanvoelen waar je zin in hebt en niet meer dan dat.
En dan daarna….. komt het werk weer op je pad. “Je moet dan weer van alles.” Het in contact blijven met mezelf, in de flow,  is dan best wel een uitdaging. De houding van mindfulness en compassie helpt mij om bij mezelf te blijven en op te merken dat het werk (dus) veel aandacht vraagt en me continue probeert af te leiden van dat wat goed voor me is. Het vraagt veel bewustzijn en continue keuzes maken, en lief zijn voor mezelf.

Ook jij kunt er zijn en blijven voor jezelf, ook als je telkens bij jezelf wordt weg gehaald.

Met de vaardigheden en houding van mindfulness en zelf-compassie krijg je de mogelijkheid om op te merken wat er met/in jou in het hier en nu gebeurd. Je leert je grenzen kennen en ze aan te geven zodat jij zelf ook niet over je eigen grenzen gaat. En dit alles op een hele vriendelijke manier, ipv vanuit de criticus die vindt dat we veel meer moeten doen.Zeker voordat we bijvoorbeeld pauze mogen nemen of iets leuks doen voor jezelf.

Wil jij, net als ik, jouw eigen pad volgen en contact houden (of krijgen) met jezelf? Doe dan mee met een van de trainingen die echt jouw manier van leven veranderen.

Voel bij jezelf waar jij aan toe bent, en neem in ieders geval voor jezelf de stap om jouw eigen pad te maken en te volgen. Ga niet waar anderen al gelopen hebben en bewandel niet het pad wat al helemaal voor je ligt uitgevouwen. Dat is niet jouw pad!

Je eigen pad maakt je misschien nog wat onzeker, omdat je het nog niet helemaal voor je ziet. Wat ligt er om de hoek??
Als jij jouw pad volgt dan voel je diep van binnen, in heel je wezen, dat je doet wat goed voor je is.

Ik wens je veel inzicht, liefde en wijsheid toe  op het pad wat jij gaat bewandelen!

En nog een mooi cadeautje:

Waarop zou ik willen wachten
schiet zo door mijn gedachten
als ik steeds hetzelfde herhaal
creëer ik nooit een nieuw verhaal

Tijd om oude patronen te vervangen
en zelf te kiezen voor nieuw verlangen
de vraag wat ligt er voor mij in het verschiet
de kick van het onbekende waar ik van geniet

Het is zo heerlijk iets nieuws te proberen
van fouten en mislukkingen wil ik leren
kom maar op, ik stoot wel weer mijn hoofd
het vuur in mij is absoluut nog niet gedoofd

In me borrelt juist gespannen nieuwsgierigheid
niet wetend waar de nieuwe keuze tot leidt
het is de sprong in het diepe die ik waag
van adrenaline stuiterend, ja zo graag

Oh, want er is een ding dat ik zeker weet
als ik dood ben gaat het om wat ik deed
het ‘nu of nooit’ is om vernieuwing te geven
en volop prachtige ervaringen te beleven

Graag zie ik je bij een van de trainingen; Mindfulness, Zelf-compassie en Familieopstellingen. Of bij een van mijn andere activiteiten; stilte dagen, wandelingen of workshops.
En ken je iemand wie je dit ook gunt, geef het door.

Kijk op de site voor meer informatie over alles wat jou kan helpen om op je pad te komen of te blijven. En vergeet dan ook niet de agenda te bekijken.

Met warme groet, Laila Visser

Getagd op:                                                    

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

× Waarmee kan ik je helpen?