We hebben allemaal onze eigen bagage die ons heeft gemaakt tot wie we zijn en hoe we ons in het hier en nu gedragen.

Dat wil niet zeggen dat je diep van binnen ook zo werkelijk bent. Veelal hebben we ons aangepast, zijn we ons anders gaan gedragen, zoals wij zelf dachten dat goed gevonden werd door anderen. En dat alles zodat we erbij hoorden en erkend werden. Maar vaak is het zo dat we nog niet echt onszelf hebben (durven) laten zien.

Ik heb ervaren dat de zoektocht naar erkenning en erbij willen horen, erg zwaar was. “Doe ik het wel goed?”, “wat vinden anderen ervan?”, “ik moet het toch beter kunnen?”, en nog veel meer van dat soort vragen gingen continue door me heen.

Tot het moment dat ik voelde dat ik niet deed wat ik werkelijk wilde. Dat ik niet zei wat ik werkelijk van binnen voelde en dat ik zeker niet luisterde naar wat mijn lichaam me vertelde.

Door open te gaan staan om te voelen wat ik voelde, echt ervoor open te staan, te horen wat ik allemaal dacht en naar al mijn lichamelijke signalen te luisteren merkte ik dat ik wat anders nodig had… en dat was Zelfliefde!

En vanaf dat punt is alles veranderd. Met het besluit om elke dag bewust te zijn van dat wat er in en om mij gaande was, en toe te laten van dat wat er is kon ik steeds beter naar mezelf luisteren om uiteindelijk te kiezen voor dat wat ik echt nodig had. Ik kreeg connectie met mezelf en voelde de moed om te gaan doen wat echt bij me paste.

Deze zacht-moedige houding heeft me stap voor stap mezelf laten zijn. En er toe geleid om mezelf te durven laten zien aan de wereld. En ik gun het jou ook van harte, dat jij jezelf leert kennen als een waardevol persoon die er mag zijn zoals jij bent. En dat in alle kracht durft te laten zien.

Ja zeggen tegen jezelf (en af toe nee tegen de ander) is niet egoïstisch. Dat is doen wat nodig is zodat je de energie krijgt en/of behoud om er dan ook volledig voor de ander te kunnen zijn.

Dus ga jij de uitdaging aan?  Zeg Ja tegen jezelf!

“Ik ga luisteren naar mijn lichaam”

“Ik ga horen wat er mijn geest tegen me zegt, en kies waar ik wel en niet naar luister”

“Ik ga voelen wat ik voel”

“ik mag er zijn”

Stel jezelf de vraag Wie ben ik? Hoe wil ik leven?

“ik ga mezelf zijn”

“ik ga mezelf laten zien”

“ook ik ben belangrijk”

“ik word het mooiste wat ik kan worden, mezelf”

 

Veel succes op jou eigen pad! En heb je steun nodig, dan ben ik er graag voor je.

Met warme groet,

Laila Visser

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

× Waarmee kan ik je helpen?