Hoe houd jij je gezond?

In deze tijden is het nog eens extra belangrijk om aandacht te hebben voor jouw gezondheid.

Om onze weerstand op te bouwen en onze immuniteit te vergroten is het goed om bezig te zijn op alle gebieden van gezondheid. Hieronder geef ik je een aantal tips en vertel ik ook wat dat voor effect heeft.

Fysiek: Zorg voor voldoende beweging en ontspanning.  Ga elke dag minimaal een half uur wandelen, neem echt pauze op het werk en zorg voor een balans in actief bezig zijn en echt even niets doen. Let ook op je voeding; drink veel water, zorg dat je genoeg vitaminen, mineralen, vezels en gezonde vetten binnen krijgt. Een gezonde voeding, geeft een gezond lichaam. Zorg voor voldoende rust, ga op tijd naar bed, en slaap zeker zo’n 7-8 uur per nacht.

Je zult zien dat je dan meer energie hebt, een betere weerstand, betere nachtrust en je gaat sowieso gezonder leven.

Mentaal: Wordt je bewust van je gedachten, zorg voor rust in je hoofd, meld je aan voor een mindfulness training, of blijf mediteren. Gebruik vooral een positieve mindset of ga deze inzetten.

Je wordt hierdoor meer ontspannen, je hebt minder last van stress, je krijgt een betere concentratie, je maakt bewuste keuzes ook in hoe je reageert.

Sociaal: Maak bewust van mens tot mens contact. Ook van achter je pc kan dat!  Het gaat om echt contact, het nieuwsgierig zijn naar de ander en naar jezelf.  Neem de tijd voor social talks.

Je hebt echt contact, waardoor je effectiever gaat communiceren, je krijgt een gevoel van verbinding, het verminderd eenzaamheid of gevoelens van alleen zijn, en het maakt dat we met z’n allen de wereld weer wat mooier maken.

Bewustzijn: Sta een stil bij de vraag “hoe wil ik leven?” en wat heb je daar voor nodig? Maak ook eens contact met jouw diepe waarden.  Vanuit welke waarden wil jij gaan leven? En welke met toon zou je dan spreken? En met welke houding zou je dan gaan luisteren? Gun je zelf rust, geniet momentjes, me-time en tijd om samen te zijn.

Je zult zien dat je dan bewuster in het leven gaat staan, minder gaat oordelen of je oordeel uit kunt stellen, je krijgt een positievere mind-set en ervaart meer plezier en vertrouwen. Je gaat meer van je leven genieten!

Dus wat ga jij doen voor jouw gezondheid?
Of waar merk je dat je tegenaan loopt en heb je er hulp bij nodig?

Laat het me weten. Ik ben er voor je.

 

Met warme groet,

Laila Visser

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

× Waarmee kan ik je helpen?