Speel jij nog wel eens? En dan helemaal onbezorgd, vrij van schaamte?

Gisteren hebben we tijdens de mind-walk ons kind vrij laten spelen. Op een groot veld zijn we gaan huppelen, springen, klimmen op een brug en politie en boefje spelen. Heerlijk om zo los en vrij te zijn. Ruimte geven aan je speelse kind, je enthousiaste kind, je spontane kind, je vrije kind werkt bevrijdend. Je merkt dat er ontspanning optreedt in je lijf, een glimlach verschijnt er op je gezicht en vrolijkheid en blijheid komen spontaan in je op. Hoe lekker is dat?

Wij als volwassenen nemen vaak een terughoudende houding aan. We laten ons innerlijk kind niet meer zo makkelijk haar gang gaan. Helaas hebben onze gedachten te veel sturing op dat wat we doen. En door wat we dan allemaal denken komen er gevoelens van schaamte of onzekerheid de hoek om kijken, of doen we dingen niet omdat we ongemak ervaren of denken aan ons lichaam wat niet meer zo makkelijk mee doet. Hierdoor beperken we onszelf. We worden ouder/ oud.

Geef het ruimte

Laat het speelse kind in je los, en geef het kind wat zo’n behoefte heeft aan vrijheid ook eens lekker zijn gang gaan, of ga iets nieuws doen om het enthousiaste kind ook aan zijn of haar behoeften te voldoen. Geef jouw innerlijke kind eens de ruimte en beperk jezelf niet, door gedachten dat dit niet kan of mag.

Het innerlijk kind weet wat jij leuk vindt, waar jij behoefte aan hebt. Ik wil je vragen om daar deze week eens naar te luisteren en jezelf te geven wat je nodig hebt.

Maak contact met je innerlijk kind, ga lekker buiten spelen (net als wij in een grote wei), nodig anderen erbij uit, groot of klein maakt niet uit. Of ga lekker met water spelen nu het deze week zo warm wordt.

Speel en geniet van het leven.

Beperk je niet tot het volwassen leven waarin je niet altijd meer vrij uit kan leven. Laat je eigen liefde stromen door ook in contact te zijn en te blijven met jouw innerlijk kind.

Heel veel speel plezier en geniet van elk moment!

 

Liefs, Laila

Ps. Wil jij ook meer in de natuur de verbinding aan gaan met jezelf, of op een andere manier. Neem dan contact op en mail naar laila@myserenity.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

× Waarmee kan ik je helpen?