Glimlach eens wat vaker!
 
We zijn vaak druk en goed bezig, maar even lekker lachen is gezond. 
Ben jij je bewust van hoeveel je wel of niet doet met je gezicht en wat dit ook voor invloed heeft op je gemoedstoestand?
Een gezicht wat hangt, waar alle spanning van af is, brengt ontspanning. Voel maar als je net wakker wordt, hoe alles nog lekker ontspannen is. Hoe de rust in je lijf, hart en hoofd voelbaar is.
Of heb jij een gezicht wat strak staat van de spanning? Of zet jij een ander gezicht op, een pokerface, om maar niet te laten zien wat je werkelijk van binnen voelt?
Wanneer je stress ervaart span je onbewust heel wat spieren aan in je lijf, en dus ook in je gezicht. Je straalt dan vooral negativiteit uit en dat voedt je onbewust ook naar jezelf toe.
En wat doet een glimlachend gezicht dan?
Mooier.
Een lachend gezicht maakt je mooier. Het zorgt dat je straalt, het siert je, het maakt je meteen een stuk knapper.
Goed voelen.
Een glimlach op je gezicht, ook als ik die niet zichtbaar, laat je je meteen goed voelen. Het brengt direct een positief gevoel.
Probeer maar eens, breng een glimlach op je gezicht, en voel wat het met je doet.  Als je dit lastig vindt, denk dan aan iemand die naar jou lacht, of aan een mooie glimlach, en wellicht glimlach je dan spontaan ook.
Positief.
Een glimlach is de brenger van positiviteit. Doordat je jezelf beter/ goed voelt krijgt het negatief denken minder ruimte. Het is niet mogelijk dat je een negatieve gedachte hebt als je glimlacht.En als je dan aandacht geeft aan wat ‘goed’ gaat in je leven, zal je alleen maar meer gaan glimlachen. Alles wat je aandacht geeft groeit, toch? Dus bedenk goed waar jij je focus op legt.
Contact.
Wanneer je glimlach krijg je automatisch ook meer contact met jezelf. Je wordt er sterker door, de beren op de weg worden minder en je gaat meer uitdagingen aan.
En wat denk je dat het doet met het contact met anderen. Zij zien jou glimlach, dat stimuleert ook anderen te laten lachen. Het brengt positiviteit in de wereld.
Pay it forwards, breng met jouw glimlach weer positiviteit op aarde. Wow hoe groot is dat?
Makkelijker.
Alles wordt er ook makkelijker door. De hoge bergen waar je tegen op ziet worden kleiner, je werkt makkelijker je to-do lijst af. Je houdt meer energie over, of heb je eigenlijk meer energie gekregen?
Kortom een glimlach brengt zoveel goeds.
Waarom nog wachten?
Begin nu…. LACH!
Neem je voor om de komende 5 minuten continue te glimlachen.
Na de 5 minuten kun je dan stilstaan bij de volgende vraag.
En voel wat het teweeg brengt. Welk effect heeft het op jouw en op je omgeving?
Ik wens je een hele fijne dag toe!
Met warme groet,
Laila Visser
Getagd op:                            

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

× Waarmee kan ik je helpen?