Vandaag is het een mooie dag om het woord LIEFDE centraal te stellen.

Liefde en zorgen voor de ander is ons allen heel bekend. En hoe staat het met de liefde voor onszelf? Mogen we aandacht en zorg schenken aan onszelf? Vaak is het antwoord dat ik hoor, “Eerst de kinderen of de ander/ het werk, en dan kom ik pas”.

En dat terwijl je pas echt goed kan zorgen voor een ander als je eerst voor jezelf zorgt. Kijk maar naar het voorbeeld van het zuurstofmasker in een vliegtuig. De ouder doet eerst zijn zuurstofmasker op en daarna pas bij het kind.

Vroeger begreep ik dit allemaal nog niet zo goed, nu besef ik me dat wanneer je niet voor jezelf zorgt, jezelf niet waardevol vindt of geen liefde kan geven dat je eigenlijk jezelf afsluit. Onbewust sluit je jezelf af, dus ook voor de liefde die je kunt ontvangen. Want als je diep vanbinnen jezelf niet erkent, hoe kan jij dan vanuit datzelfde diepe plekje liefde geven. Die deur zit dicht.

En vanuit het systemisch werk weet ik nu dat je pas echt liefde kunt geven als je op de juiste plek staat. Jezelf hebt erkent als kind van jouw ouders (zij die jou het leven hebben geschonken) en hun manier van liefde geven kunt ontvangen. Dan pas kan jij ook jouw liefde doorgeven naar anderen.

Dus wil ik je uitnodigen om vandaag niet alleen aandacht te geven aan jouw geliefde maar zeker ook aan jezelf. Neem een momentje rust, geniet van een kopje thee, neem wat langer pauze, ga wandelen ipv zittend je brood (achter je pc) op te eten, neem een goed moment om te mediteren, geniet van de vogeltjes die hun lied zingen, of luister naar je favoriete muziek. Ik heb nog vele andere ideeën maar doe vooral wat jij vandaag nodig hebt.

Erken vandaag jezelf! Neem de tijd om te weten te komen hoe het nu echt met je gaat. Zie, hoor en voel wat jij nodig hebt. Waar heb jij nu behoefte aan? Doe wat jij nodig hebt, geef jezelf dat cadeau. Een mooi gebaar van liefde. Liefde voor jezelf!

En je zult zien, het heeft ook effect op de liefde naar jouw geliefde.

❤ Laila Visser

Coach en trainer bij Myserenity.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

× Waarmee kan ik je helpen?