We verzorgen standaard mindfulness trainingen met bewezen effectiviteit. En we kunnen op maat trainingsprogramma’s samenstellen, specifiek afgestemd op jouw team of organisatie.

Mindfulness als oplossing voor het toenemende aantal burn-outs?

Hoge werkdruk leidt tot meer werkgerelateerde stress. En dat is de grootste oorzaak van het toenemende aantal burn-outs onder medewerkers. Een eenvoudige oplossing tegen deze werkdruk is er echter niet. Sinds enige tijd zetten organisaties mindfulness in om mensen meer weerbaar te maken tegen alledaagse stress. Mindfulness kan een buffer vormen tegen werkstress die wordt veroorzaakt door mentale werkdruk.

In de praktijk blijken meer en meer werknemers belast te zijn met overmatige stress. De grote werkdruk, de informatiesnelheid, verantwoordelijkheid en vele veranderingen spelen een belangrijke rol in het ontstaan van stress. Daarbij kunnen ook in het privé-leven van werknemers stressvolle zaken spelen. Dit alles kan ziekteverzuim als gevolg hebben.

Door een mindfulness training wordt de aandacht getraind, en wordt je bewust van het moment waarop de geest in een stresspatroon schiet. Het schept innerlijke ruimte, je staat stil en maakt een bewuste keuze die goed voor jou is op dat moment. In plaats van te reageren vanuit een automatische stress reactie.

Door mindfullness te oefenen breng je helderheid en rust die je de hele dag mee kunt nemen.

Naast het verminderen van stress waardoor er minder ziekteverzuim is, levert mindfulness o.a  meer energie, balans en plezier op in het werk, waardoor de efficiëntie en de productiviteit wordt verhoogd.

Herkennen je werknemers zich in één of meer van de volgende aspecten?

* Je zit veel ‘in je hoofd’, hebt te weinig contact met wat je voelt/ervaart;

* Je hebt een druk leven en behoefte aan meer rust en kunnen genieten;
* Je voelt je snel moe, lusteloos of geïrriteerd;
* Je ervaart spanning, stress, onrust, angst of pijnklachten;
* Je ervaart concentratieproblemen op je werk;
* Je hebt moeite met (door)slapen;
* Je voelt je onzeker of hebt last depressieve gevoelens of angsten;
* Je voelt je gevangen in een sleur van alledag;
* Je piekert vaak, en herkent een vorm van perfectionisme, verantwoordelijkheidsgevoel, aanpassend gedrag of veel (zelf)oordelen;
* Je hebt voortdurende pijnklachten, die je jou belemmeren te genieten van alledag;
* Je reageert vaak vanuit automatische patronen, je blijft de dingen doen die je allang wilt veranderen.

Dan is een mindfulness training iets voor jouw organisatie.

Ik werk bij voorkeur met groepen van acht tot tien mensen.

Voor de betrokkenheid is het van belang dat de deelnemers zichzelf aanmelden. Dit is nodig om de kwaliteit en effectiviteit te waarborgen.

Indien u interesse heeft of meer informatie wil, vraag ik je om contact op te nemen. Dat kan door een mail te sturen naar Laila@myserenity.nl of bel 06-51751792.

 

× Waarmee kan ik je helpen?