In de training van 8 weken (volgens de MBSR/MBCT-methodiek) leer je om meer aanwezig te zijn bij je ervaring in het hier & nu. Je leert om aandacht te hebben voor wat er nu is zonder te (ver)oordelen. Je leert vooral door te ervaren, en we trainen je aandacht ( je aandachtspier). Daarnaast ga je ook je geest trainen, observeren wat er in je om gaat. In ons dagelijks leven doen we vaak meerdere dingen tegelijk, op de automatische piloot. We zitten dan vaak in de doe-modus waarin je gedachten dan vaak leidend zijn. Mindfulness leert je hoe je de rust en helderheid in jezelf kunt opzoeken.

Je bent bewust van de gedachten die je hebt en wat die met je doen. Daarnaast leer je om gaan met moeilijkheden, stress en pijnklachten en daarbij voor jou, de juiste, keuzes maken.

Mindfulness brengt je in een toestand waarin je met milde open aandacht, kalm en helder bent. Vrij om te handelen zoals jij dat wenst, in contact met jouw persoonlijke drijfveren. In deze training krijg je alle tools in handen om mindfulness op je eigen wijze in jouw leven toe te passen. Lees hier meer over mindfulness.

Mindfulness is geen trucje dat je even snel kunt leren. Het is een vaardigheid, waarbij je een andere levenshouding aan kunt leren. Dat vereist de nodige motivatie, discipline, aandacht en training. 

Voor wie:

Voor iedereen die geïnteresseerd is om vanuit een grondhouding van compassievolle aandacht en ontspanning te leven.

Wil je meer informatie of inschrijven klik op aanmelden.

Speciale groepen

Mindful opvoeden. Hier leer je mindfulness toepassen in de opvoeding.

Mindfulness voor mannen.  Sommige mannen vinden het prettiger om met alleen mannen in een groep te zitten, delen andere zaken met elkaar en dat kan verstevigend werken. 

Mindfulness voor jongeren. Hier leren jongeren mindfulness toepassen in hun leven. 

Wil je deelnemen aan een van deze groepen geef dat dan extra door.

 

Programma en tijdsinvestering

De training bestaat uit 8 wekelijkse trainingsbijeenkomsten van 2,5 uur. Stap voor stap worden de basisvaardigheden aangeleerd en ga je vooral zelf aan de slag om de oefeningen in de praktijk te brengen. De groepsgrootte bestaat uit maximaal 12 deelnemers. 

Tijdens de training doe je ook mee aan een stilte dag. Hier beleef je wat aandacht en stilte doet. (Afhankelijk van de locatie kan hiervoor een kleine vergoeding gevraagd worden.)

Meditatieoefeningen, milde lichaamsbewegingen, reflectieopdrachten en praktische oefeningen vormen de basis van de mindfulness training.

Naast de groepsbijeenkomsten vraagt de training een tijdsinvestering van ongeveer 45 minuten  oefenen per dag. Dit is een oefening (meditatie) van ongeveer 30 minuten en daarnaast doe je nog verschillende informele oefeningen die je over de hele dag door kunt doen. Je leert mindful te leven door het te dóen en door dagelijks te oefenen in het trainen van je aandacht. 

Interesse om deel te nemen? Meld je vrijblijvend aan door je naam, telefoonnummer en emailadres te mailen aan laila@myserenity.nl. Ik neem hierna contact met je op voor een telefonische intake. Hierna is de inschrijving definitief. 

Praktische informatie 

  • Investering: € 375,00. Dit bedrag is inclusief de intakeprocedure, 8 trainingsbijeenkomsten, het werkboek en toegang tot alle oefeningen/meditaties.
  • Trainingsdata: maandagochtend 9.30 – 12.00 uur/ maandagavond 19.30-22.00 uur / dinsdagavond 19.30 – 22.00 uur / woensdagochtend 9.30-12.00 uur / vrijdagochtend 9.30 – 12.00 uur. Zie voor de actuele startdata de agenda.
  • Locatie: Bottelierwei 3 in Valkenswaard bij kleine groepen. Groepen vanaf 6 personen vinden plaats in de Buitengaander in Westerhoven.
  • Groepsgrootte: 4 – 12 deelnemers
  • Je kunt je meteen inschrijven of meld je vrijblijvend aan door te mailen naar laila@myserenity.nl. Na inschrijving volgt een persoonlijk (telefonisch) intake gesprek. Dit gesprek duurt ongeveer 20 a 30 minuten. We lopen dan het intake-formulier door, ik zal jou meer vertellen over de training en ook jij kunt dan al je vragen stellen.

Wil je meer informatie om te kunnen bepalen of dat deze cursus iets voor jou is, aarzel dan niet om hierover vragen te stellen of kom langs ter kennismaking. Bel dan met de trainer, Laila Visser 06-51751792.

My Serenity is geregistreerd bij de VMBN. Hierdoor is het mogelijk dat je zorgverzekeraar de mindfulness training vergoed.

Aanmelden.

Vul het onderstaande formulier in om je aan te melden voor deze training. Ik zal daarna met je contact opnemen voor de planning van de training.

Klik op de training die je wilt gaan volgen.
× Waarmee kan ik je helpen?