Een 8 weekse training volgens de MBSR/MBCT-methodiek.

Een training waarin je medewerkers leren om meer aanwezig te zijn in het hier & nu. En om aandacht te hebben voor wat er nu is zonder te (ver)oordelen.

Door vooral te ervaren, trainen we de aandacht. Samen met bewustwording van de geest, met behulp van opmerkzaamheid.

Vaak zijn medewerkers met meerdere dingen tegelijk bezig, op de automatische piloot. We noemen dit de doe-modus waarin gedachten vaak leidend zijn. Mindfulness leert hoe de medewerker de rust en helderheid in zichzelf kunnen opzoeken.

De medewerker wordt bewust van de gedachten die hij of zij heeft en wat die met hen doen. Daarnaast leren ze om gaan met moeilijkheden, stress en pijnklachten en de juiste (gezonde) keuzes maken.

Mindfulness brengt mensen in een kalme en heldere toestand waarin er met milde open aandacht gekeken wordt. Vrij om te handelen en in contact met de persoonlijke drijfveren. In deze training krijg medewerkers alle tools in handen om mindfulness op hun eigen wijze in het leven toe te passen. Lees hier meer over mindfulness.

 

Mindfulness is geen trucje dat even snel te leren is. Het is een vaardigheid, waarbij een andere levenshouding aan geleerd wordt. Dat vereist de nodige motivatie, discipline, aandacht en training.

Voor wie:

Voor medewerkers die geïnteresseerd zijn om vanuit een grondhouding van vriendelijke aandacht en ontspanning te leven. Medewerkers die moeite hebben om hun grenzen aan te geven, of last hebben van stress- en burn-out klachten.

Werkwijze:

Als eerste wordt samen met het bedrijf, bepaalt hoeveel trainingen en welke thema’s gegeven gaan worden. De mindfulness training bestaat uit 8 lessen. Deze en de thema’s kunnen altijd aangepast worden aan jouw bedrijf en wensen.

We bespreken ook waar de training plaats vindt en hoe de medewerkers zich aan kunnen melden.

Een training bestaat uit minimaal 4 en maximaal 12 deelnemers.

Meditatieoefeningen, milde lichaamsbewegingen, reflectieopdrachten en praktische oefeningen vormen de basis van de zelfcompassie training.

Naast de groepsbijeenkomsten vraagt de training een tijdsinvestering van ongeveer 45 minuten oefenen per dag. ( 1 meditatie en formele oefeningen).  Mindful leven leert de medewerker door het te dóen en door dagelijks te oefenen in het trainen van aandacht.

Naast de training is het ook mogelijk om mindfulness als workshop in te zetten.

Mindfulness voor bedrijven is bewezen effectief

Een snel groeiend aantal wetenschappelijke publicaties bevestigt dat Mindfulness training binnen bedrijven positieve effecten heeft op de gezondheid, effectiviteit en de houding van de werknemers. Er zijn al veel grote bedrijven jou voorgegaan, die hun medewerkers mindfulness hebben laten volgen. Bijvoorbeeld Cisco, met veel positieve effecten. En dit is een ander artikel over de effecten van mindfulness.

 

Positieve effecten op werknemers:

  • Fysiek: meer energie, beter slapen, gezonder voelen.
  • Mentaal: 50% minder kans op burn-out, beter kunnen ontspannen, minder last hebben van stressvolle periodes of situaties, betere concentratie en bewuster reageren op (uitdagende) situaties.
  • Sociaal: Bewuster en beter aangaan van relaties en effectievere communicatie.
  • Bewustzijn: authentiek zijn, meer veerkrachtig ervaren en meer zelfvertrouwen.

 

Informatie

Naast Mindfulness voor bedrijven biedt MySerenity ook trainingen of trajecten op maat. Gericht op inzicht, persoonlijke ontwikkeling en op alle gebieden van gezondheid, om de medewerkers gezond en fit te houden. Heb je interesse maak dan geheel vrijblijvend een afspraak. Neem hiervoor contact op met Laila Visser.

× Waarmee kan ik je helpen?