De scholen zijn weer begonnen, het werk is al weer in volle gang, en de vakantie lijkt al lang geleden. Herkenbaar?

Wat ik om me heen zie gebeuren is dat mensen die vakantiestemming proberen vast te houden. En dat dit maar steeds niet lukt. Snel zitten we weer in de waan van de dag en nemen we niet genoeg momenten om even in te checken bij ons zelf. Hoe gaat het nu met me? Wat heb ik nodig? iets wat we op vakantie vaak onbewust wel doen, wat zal ik gaan doen, waar heb ik zin in? Je stemt dan af op je innerlijke staat van zijn en dat wat je nodig hebt, komt dan vanzelf naar boven.

Vandaag geef ik een mooie oefening aan je. Een oefening die ontspanning brengt te midden van alle hectiek waarin jij je dag door brengt. Ik zou zeggen neem een half uurtje voor jezelf, ergens op deze dag en laat dan alles even los.

Oefening om te ontspannen: Spieren spannen en ontspannen


Een aangename methode om de spanningen los te laten, is via het één voor één spannen van de spieren in je hele body. Van je tenen tot je kruin. Je spant verschillende spiergroepen gedurende 10 tellen aan en ontspant ze daarna weer voor zo’n 20 tellen. Voel het verschil tussen in- en ontspanning.
Echt hard aanspannen hoeft ook niet, het gaat erom dat je al de kleinste aanspanningen ook voelt.

Begin bijvoorbeeld bij je voeten en werk langzaam omhoog. Via je kuiten, billen buik, rug, armen, schouders, nek en eindig met de spieren op je hoofd. Je kunt ook bij je hoofd beginnen. Je kunt ze aanspannen of wat rekken of strekken waardoor er lichte spanning op je spieren komt.

Zorg tijdens het doen van deze oefening dat je rustig in- en uitademt. Blijf vooral ook ademen tijdens het spannen. Span je spieren aan als je door je neus inademt en ontspan je spieren als je uitademt via je mond. Laat bij het onstpannen alle spieren los, verzacht zoveel mogelijk. Geef je lichaam toestemming om zwaar te worden en te ontspannen.

Tijdens deze oefening vertraagt je hartslag, daalt je bloeddruk en wordt je ademhaling langzamer. Het kan zelfs gebeuren dat je zo relaxed wordt dat je wegdoezelt. Heerlijk!

Liefs Laila
Geniet van deze oefening en van je week!

 

En wil je weten wat je nog meer zou kunnen doen? Kijk dan eens op de agenda van MySerenity

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

× Waarmee kan ik je helpen?