Ondersteuning via therapie en coaching

Om te beginnen vertel ik je wat ik bij beide vormen doe. Er zijn namelijk best veel overeenkomsten.  Als eerste werk ik met samen met jou; luister en praat ik met je over de hulpvraag die je hebt.

Jij staat centraal, en met persoonlijke aandacht, oprecht en eerlijk, verdiepen we ons in jouw proces. Gebruikmakend van verschillende gesprekstechnieken.

Het uitgangspunt is het geven van inzicht en veranderen van jouw gedrag.

Wanneer ga je voor therapie
Wanneer je psychische of emotionele problemen ervaart en persoonlijke problematieken te verwerken hebt. Je vraagt hulp omdat het je niet zelf lukt om stappen te zetten, of je weet niet waar je moet beginnen. Je zit vast en merkt dat je er niet zelf uit komt.

Het kan ook zijn dat je merkt dat je met je gezin helemaal vast zit en niet meer weet wat te doen, dan kun je kiezen voor gezinstherapie.

Deze trajecten zijn vaak wat langer, daar er verwerkingstijd nodig is waarna jij je gedrag pas kan veranderen.

Wanneer ga je voor coaching

Je ervaart last, hebt verschillende klachten of zit niet lekker in je vel. Je wilt ermee aan de slag en voelt dat je de energie hebt om dingen aan te pakken, en wilt hier passende hulp bij. Bijvoorbeeld; stress, levensvragen of vragen die gericht zijn op je gezin of werk.

Het uitgangspunt bij coaching is voor mij dat iedereen alle talenten en krachten al in zich heeft, maar er vaak onvoldoende gebruik van maakt, ze niet weet of is vergeten.

Met de coaching zorg ik ervoor dat jij je krachten weer optimaal gaat benutten. En ben ik een klankbord of stimulator die je ondersteunt en motiveert om verder te groeien. Om met meer plezier, voldoening en balans door het leven te gaan.

Dit traject is vaak wat korter, aangezien coaching gericht is op het aanpakken van problemen en direct resultaat boeken.

Verleden en toekomst
In de ondersteuning kijken we samen naar wat nodig is.

Therapie gaat er vanuit dat gedrag gevormd wordt door het verleden. We gaan dus ook kijken naar wat er in het verleden is gebeurd. Op deze manier kom je meer over jezelf te weten en krijg je meer inzicht in wat je heeft gevormd en waar je gedrag vandaan komt. We gaan ook kijken naar je patronen, overtuigingen en je familiegeschiedenis.

Als coach hanteer ik ook een andere visie, en ben ik toekomstgericht. We staan stil in het hier en nu, wat er nu gebeurt en wat je voor de toekomst wilt en nodig hebt.  Wat zijn voor jou belemmerende of juist motiverende aspecten voor het gedrag of situaties die jij graag wilt veranderen?

Echt willen
Ik vraag van jou een actieve, open en nieuwsgierige houding. Als jij echt wil, dan kan jij tot inzicht komen en de problemen aanpakken. Ik wil je dan op allerlei manieren ondersteunen zodat jij zelf tot inzichten komt. Ik zal je helpen om inzicht te krijgen in jezelf, wat er is gebeurt en wie jij wilt zijn. En wat er nodig is om te veranderen/ aan te pakken.

Therapeutische ondersteuning
Hierin werken we aan een oplossing bij je psychische of emotionele problemen.

In de gesprekken richten we ons vooral op de oorspronkelijke onderliggende problematiek. Kamp je bijvoorbeeld met een depressie? Of heb je hulp nodig bij het aanpakken van je angst en onzekerheid omdat deze zodanig in je leven aanwezig zijn dat ze je leven momenteel beperken?

We gaan dan onderzoeken hoe dit is ontstaan, hoe het in stand blijft en hoe het veranderd kan worden. Hiervoor gebruik ik vooral systemisch werk, cognitieve gedragstherapie, cliëntgerichte psychotherapie, voice dialogue, positieve psychologie en NLP.

Ondersteuning middels coaching
Jij kiest zelf je doelen uit waar we aan werken. Dat kunnen persoonlijke doelen zijn, in verandering van gedrag maar kan ook gericht zijn op verandering op je werk of heb je bepaalde levensvragen. Ook als je hulp nodig hebt op het gebied van balans in werk-prive. Of wil je groeien in je persoonlijke ontwikkeling?

In de coaching ligt de focus vooral op je algehele gezondheid en flexibiliteit. Zodat jij beter om kunt gaan met gebeurtenissen of ingrijpende veranderingen in je leven.

Ook wanneer je last hebt van angsten, depressie of een burn-out ben je op de juiste plek.

Het gaat om het opdoen van nieuwe inzichten en ervaringen en deze meteen kunnen toepassen in het dagelijks leven. Ik geef je allerlei tips en handvatten die aansluiten bij jou situatie.

Wat past bij jou?
Soms weet je meteen wat je nodig hebt, en soms is dat echt lastig.
Samen komen we tot de ontdekking of we richting therapie gaan of coaching.

Mocht je nieuwsgierig zijn geworden naar wat ik voor jou kan betekenen, vraag dan hier om een gratis kennismakingsgesprek.

Heb je nog vragen?
Bel me dan op 06- 51751792.
Of vraag nu om een gratis kennismakingsgesprek!

× Waarmee kan ik je helpen?