De tijd van de herfst is weer in volle gang, en de winter nadert. In deze periode is het tijd om je aandacht naar binnen te keren. Loslaten wat niet meer van jou is, of bij je past en de rust vinden in jezelf. Kortom jezelf ontmoeten, in wat jij nodig hebt om geheel jezelf te zijn.

In de drukke tijden die komen, sinterklaas en kerst, en sowieso de hectische wereld waarin we leven, is het soms erg lastig om tot jezelf te komen. Alle prikkels van buitenaf schreeuwen om aandacht, of je reageert onbewust op elke prikkel en aan het einde van de dag ben je bek af. Hoe komt dat nou?

We willen mee doen, we willen er bij horen en erkend worden als mens. En doen onbewust hier alles aan om ervoor te zorgen dat we hierin slagen, dat we mee kunnen in de samenleving. Waar je vaak dan niet bewust van bent is of je het daadwerkelijk wel heel leuk vindt wat je doet, of je er echt zo’n zin in hebt, of

dat facebook je aandacht weghaalt of houdt van wat jij werkelijk belangrijk vindt. Kortom je werkt, doet veel vanuit de automatische piloot.

Ik wil je uitnodigen om de komende tijd eens stil te staan bij de volgende vragen:

  • Wat ik werkelijk (met mijn leven)?
  • Hoe wil ik leven?
  • Wie ben ik? Hoe wil ik zijn?
  • Wat vind ik belangrijk?
  • Welke waarden heb ik, en leef ik ook volgens die waarden?

Allemaal vragen waar ik je toe wil uitnodigen en sta er echt langer bij stil dan tijdens het lezen van deze blog. Ga er eens rustig voor zitten en schrijf ze op. Bijvoorbeeld in je dagboek of koop een mooi schrift/boekje waarin je aandacht gaat geven aan jezelf. Het Ont-moet Mezelf boekje!

In dit boekje kun je antwoord geven op bovenstaande vragen en ook mooie quotes die je ergens hebt gezien, kun je hierin opschrijven. Of je kunt eens je levenslijn opschrijven. Of schrijf er plezierige gebeurtenissen in op die jou van binnen hebben verwarmd. Personen die in je hart wonen, omschrijf ze met liefde in je boekje. Je mag zelf weten wat je doet als je maar aandacht geeft aan jezelf. Waar jij jij van wordt. Aan wat jij belangrijk vind en hoe jij wilt leven. Neem de tijd om de komende tijd echt jezelf te ontmoeten. Kom er achter wie je bent, in je diepste zijn en maak je los van alle moetens. Ontdoe je van al het moeten. Dit vergt moed en kracht, vind jij je vlammetje dan zullen jouw moed en kracht er zijn om jou te steunen, om te worden wie je bent. Jij, een mooi bijzonder mens!

Vaak hebben we al een hele lijst wat elke dag moet, het al  bekende to-do-lijstje. Ik wil je vragen om bij dat lijstje,  van elke dag nog iets heel belangrijks te plaatsen. Namelijk jijzelf! Aandacht voor jezelf of tijd voor jezelf ( al is het maar in alle rust een kopje thee drinken) mag vaak pas als je veel van het lijstje hebt afgevinkt en soms zelfs pas als het lijstje klaar is. Zet daarom jezelf ook op dit lijstje zodat jij jezelf niet vergeet. En liefst niet onderaan 🙂 Zo ontmoet je jezelf elke dag en raak jij jezelf niet meer kwijt.

Jij bent belangrijk!

Dat was ook de titel van een cursus die ik lang geleden heb gegeven. En hij is zo waar!!!!  Als jij beseft dat jij belangrijk bent,.. voor jezelf en voor anderen dan ga je jezelf ook anders behandelen.

Ik wens jullie een hele mooie tijd tegemoet met warme liefdevolle momenten en veel ont-moetingen met jezelf!

Indien je jezelf meer en dieper wilt ontmoeten dan nodig ik je van harte uit bij een van de trainingen of activiteiten die ik komend jaar aan bied. Kijk voor het hele aanbod op de agenda.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

× Waarmee kan ik je helpen?