Stel je voor dat je dat we een zichtbare batterij hadden….

Helemaal vol is 5 streepjes (net als je telefoon) en bijna leeg is 1 streepje.

Als je batterij leeg raakt, gaat je lichaam allerlei signalen afgeven zoals vermoeidheid, concentratieproblemen, somberheid en allerlei lichamelijke klachten.

Als je niet naar deze signalen luistert en ernaar handelt, blijft je energieniveau dalen en bereik je uiteindelijk een punt waarop je niet meer goed functioneert. De telefoon valt uit, wij kunnen dan in een depressie of burn-out geraken.

Dat wil je natuurlijk niet, maar wij mensen gaan vaak door tot dat we niet meer kunnen. Veelal gaan we onze grenzen over en kijken niet naar onze batterij of dat die nog genoeg mee kan gaan. Dat is heel jammer, want hoe dieper je zakt dus hoe leger je batterij, hoe langer het duurt om die weer op te laden.

Wanneer en hoe laat jij je batterij op?

Sta eens stil bij jouw batterij. Hoe vol zit je nu? En wanneer gun jij jezelf de tijd om op te laden. En op welke manieren laad jij op?

Zorg ervoor dat je net als je telefoon, ook jezelf tussendoor oplaad. En wacht niet totdat je batterij helemaal leeg is en dan pas aan de lader legt. Want net als dat de telefoon uitvalt, val jij dan ook uit. Een telefoon kun je dan aan de lader leggen en weer verder bellen, helaas werkt dat bij ons als mens net even anders. Uit is uit, en duurt het lang voordat we weer op volle kracht kunnen functioneren.

Check je batterij

Een van de manieren om te checken hoe vol je batterij is, is door verschillende keren per dag naar je lichaam te luisteren.
Voelt het zacht of hard, warm of koud, open of dicht? En kijk dan ook eens zonder oordeel terug naar de dag.
Als je regelmatig stil staat en voelt hoe je lichaam aanvoelt, wordt je bewuster van je energie huishouding, je gedachten, emoties en je gewoonten en patronen.

Zo kun je stress signalen, die aangeven dat je het rustiger aan mag doen, beter opvangen en je omgeving een seintje geven; nu even niet.

Gun jezelf een oplaad moment als je voelt dat het nodig is.!

Wil je meer weten hoe je dit kunt doen, of merk je dat je moeite hebt om je batterij op te laden, neem dan contact met me op.

 

Ik wens je een heerlijke dag toe.

Met warme groet,
Laila Visser
laila@myserenity.nl
06-51751792

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

× Waarmee kan ik je helpen?