stap uit je hoofd en in je leven

Een groot deel van ons leven wordt gestuurd door ‘de automatische piloot’. Misschien herken je wel dat je in de auto soms kilometers kunt rijden, zonder je bewust te zijn van waar je bent. Of dat je tijdens een gesprek merkt dat je helemaal niet hebt geluisterd naar het verhaal van de ander. Of dat je net klaar bent met douchen en bemerkt dat je volledig automatisch hebt gedoucht.

Zo zijn wij vaak niet aanwezig in ons eigen leven. We zijn op deze momenten als het ware ‘weg’. Ons lichaam doet van alles op de ene plek en ‘wij’ zijn in ons hoofd ergens anders.

Opvallend hieraan is dat we meestal niet ‘weg’ zijn omdat we er voor kiezen, maar dat we eerder ‘wegraken’. Het is een automatisme dat we vaak niet eens in de gaten hebben. In de mindfulness noemen we dit: de automatische piloot.  De gedachten nemen je als het ware mee.

Als je mindfulness beoefent leef je meer bewust, met aandacht voor het hier en nu en dat zonder oordeel. Je bent bewust van je gedachten en je gevoelens ipv dat ze je overkomen. Hierdoor heb je controle over je leven en kun je elk moment bepalen wat jij doet en wat er   nodig is.

Jij bepaalt dan je eigen leven!

Wil je meer informatie over mindfulness of ben je benieuwd of het iets voor jou is. Neem dan contact op.

Met warme groet,
Laila Visser

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

× Waarmee kan ik je helpen?