Je mag steeds opnieuw beginnen… elke keer weer.

Wat doet deze zin met jou?
Mij doet het heel veel. Vroeger moest ik veel van mezelf; steeds meer en beter, mocht ik geen fouten maken en vooral maar doorgaan. En als het een keer fout ging, was het voorbij. Het ging (toch) niet meer lukken, het is over, dacht ik.
Mindfulness heeft me een mooie vaardigheid gegeven. Namelijk het steeds opnieuw mogen beginnen. Fouten maken mag, ze zijn immers toch gebeurd en je kunt elke keer opnieuw beginnen.  (Mildheid voor jezelf, ipv bekritiseren.)
Zo is het bijvoorbeeld ook met mediteren. Vaak denken we dat het hoofd rustig/stil moet zijn. En als we afgedwaald zijn door gedachten, of de aandacht niet daar is waar hij “moet” zijn, is de meditatie niet goed gegaan. Juist wel… zeker als je het opmerkt en je aandacht weer op de adem vestigt. Opnieuw je aandacht brengen naar de adem of zoals in het dagelijks leven, daar waar je mee bezig bent. Dit zorgt voor vernieuwde kansen, een verfrissende en nieuwe blik. En doordat je elke keer opnieuw mag beginnen hoef je ook niet te herhalen wat je al hebt gedaan, je kunt een andere weg in slaan als je opnieuw begint.
Steeds opnieuw beginnen geeft ruimte, nieuwe kansen en vooral een positieve mindset. En meer doorzettingsvermogen?
Voor komende week wil ik je uitdagen om steeds opnieuw te mogen beginnen. Op je werk, thuis, in een situatie die niet zo lekker loopt. Elk moment mag je opnieuw beginnen, zelfs in het gesprek wat je voert. Zodra je beseft dat je iets doet wat niet echt bij je past, of niet fijn aanvoelt, mag je op nieuw beginnen.
Elk moment opnieuw mogen beginnen geeft je ruimte om jezelf te zijn. Het geeft je de kans om elk moment te handelen zoals jij dat wilt.
Ik begin heel vaak opnieuw in een gesprek, dan vind ik bijvoorbeeld mijn toon toch niet echt passend, bij hoe ik wil overkomen. Ook in dat wat ik doe, mijn houding, hoe ik luister naar de ander, op elke werkdag toch even een pauze inlassen, zodat ik niet door blijf hollen en ‘s avonds moe op de bank lig. En ga zo maar door.
Gun jezelf een nieuwe kans.
Nieuwe ronden, nieuwe kansen zeggen ze toch altijd. Steeds opnieuw beginnen dus….
Heel veel plezier deze week.
Met warme groet,
Laila Visser

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

× Waarmee kan ik je helpen?