Stel je voor,  je loopt een gebouw binnen en je weet ‘ Nu hoef ik niets meer, er wordt niets meer van me verwacht. Ik mag alles loslaten en aandacht geven aan mezelf’. Je settelt je spullen in je eigen kamer en gaat daarna de zaal binnen. Je hoeft nog steeds niets. Je gaat zitten… en ontspant.  Ahhh.. een diepe zucht van ontspanning ontsnapt uit je lichaam. 

Je luistert en gaat samen over in stilte. En dan voel je de rust in je lijf en in je hoofd. 

Het is tijd voor stilte…., aandacht…. en contact met jezelf!

Een heel weekend hoef je niets, en mag jij in stilte aanwezig zijn, aandacht geven aan jezelf. Een diepere verbinding aan gaan met wie jij bent, en je hart laten spreken.

Hoe heerlijk is dat?

Graag wil ik je uitnodigen om komend jaar mee te gaan op retraite.

Weekend van 24-26 maart 2023

Maak optimaal gebruik van het weekend met deze stilte retraite vol yoga, meditatie en bewustzijn. Ervaar het leven in het hier en nu tijdens deze diepgaande retraite midden in de natuur van Brabant.

Ga er even helemaal tussenuit en leer gezonder en gelukkiger leven. Gun jezelf een weekend van aandacht, rust, contact en stilte.

Het is een ideale introductie tot mindfulness en zelfcompassie of een extra boost voor je beoefening.
We starten vrijdagmiddag en eindigen zondag einde van de middag.

Kosten: 435 euro (incl.: overnachtingen, alle maaltijden en yoga- en meditatielessen).

Je leert veel over aandachtig leven, meditatie en jezelf.  En je krijgt handvaten om na de retraite in het dagelijks leven te blijven oefenen.
De retraite is kleinschalig en voor iedereen toegankelijk, of je nu veel of geen ervaring hebt.
Je krijgt de kans om op een andere manier naar je leven te kijken, te ontspannen en innerlijke vrede te ontdekken.
Je leert je lichaam en geest kennen en voelt je simpelweg beter, gezonder en minder gespannen.

We beoefenen yoga, tai chi en verschillende meditatie technieken, waaronder mindfulness, zelfcompassie, Vipassana, staande en lopende meditaties en ademhalings- en ontspanningsoefeningen en zijn er klankschalensessies.

Meer bewustzijn

In het weekend ervaar je hoe het is om volledig in stilte en in het hier en nu te zijn. Je eigen gewoonten en patronen komen dan helder naar voren. Je krijgt de tijd om te onderzoeken hoe je normaal gesproken omgaat met het leven, hoe je lichaam en geest op dingen reageren. Vaak is dat onbewust vanuit diep ingesleten gewoonten, angsten en ideeën, en niet op de manier die jou het meest gelukkig maakt.

Doordat je nu de tijd hebt om hierbij stil te staan komt er een nieuw bewustzijn naar boven, en dat brengt enorme vrijheid met zich mee. Waar je eerst dacht geen keuze te hebben, blijkt dat je nu ook ziet dat je anders kan reageren. En je weet ook wat meer bij je past, waardoor je los komt van oude gewoonten en patronen, en meer open staat voor wat het leven je in het hier en nu brengt. Je gaat het leven met vertrouwen tegemoet.

Nieuw Perspectief

Meestal zijn we grotendeels met onze aandacht bezig met het altijd maar nadenken. Ons hoofd draait overuren en is continue bezig. We gaan zo op in ons denken dat we onze gedachten voor waar aan nemen en ze volgen. Dit is zo normaal geworden dat we niet beseffen dat het ook anders kan. Door meditatie en een weekend uit het dagelijks leven te stappen doorzie jij je automatismen die je aansturen. En komt er een nieuw perspectief, het diepere bewustzijn. De weg die je werkelijk wilt gaan, ipv onbewust leven op de automatische piloot.

Kom los van het denken, uit de automaat en leef bewust. Vanuit je hart!

Bewust, geluk en tevreden

Door onszelf onder te dompelen in stilte, en te observeren kalmeert onze actieve geest. Tijdens de retraite leer je om je aandacht niet steeds weer in gedachten te verliezen en ga je ontdekken dat er een plek in jouw is (die altijd aanwezig is) waar jij innerlijke vrede ervaart. Een plek die in drukte meestal verborgen blijft.

In het hier en nu zijn, aandacht geven aan het moment en jouw ervaring zorgt ervoor dat je bewuster, kalmer en uiteindelijk gelukkiger wordt.  Je ziet hoe geluk kan ontstaan wanneer je volledig open staat voor dat wat er nu is, in plaats van er voor weg te rennen of er tegen te vechten. Kalm en ontspannen zijn met dat wat er nu gebeurt, en stoppen met denken of weerstand bieden zorgt ervoor dat je open staat voor dat wat er nu is. En dan komt er ruimte… voor geluk. Je ziet de schoonheid van de realiteit en de imperfecties van het leven. Gewoon dat wat er nu is, dat wat je nu ervaart. Een moment van tevredenheid.

Hulp op jouw pad

Je doet het niet alleen. Soms kan het zijn dat je diep geraakt wordt door een inzicht. Je hebt elke dag de mogelijkheid om met al je vragen of inzichten naar me toe te komen. En je krijgt in de theorielessen nog meer uitleg over de betekenis van meditatie, spirituele groei en leven in het hier en nu. Dat wat ons helpt om echt gelukkig te zijn in het dagelijks leven. Ik ga je helpen om vanuit je eigen ervaring tot zinvolle inzichten te komen.

Verandering

Een retraite kan je leven veranderen. Je krijgt diepe inzichten die veel teweeg kunnen brengen. Daarom zijn er individuele gesprekken waarin je kunt bespreken wat je tegenkomt in het weekend en hoe je dat toe kunt passen in het dagelijks leven.

Dit kunnen kleine of grote veranderingen zijn die je welzijn en bewustzijn vergroten, indien je wilt geef ik je nog tips en oefeningen mee die je verder helpen na het weekend.  Bijvoorbeeld als je last hebt van fysieke klachten, of als je wilt leren omgaan met stress op het werk, of je volle hoofd wat maar blijft denken, of wil je juist het genieten van de kleine dingen mee nemen naar het dagelijks leven. Laat het me weten in de gesprekken.

En neem wat je in de retraite leert mee naar huis en de wereld in!

Stilte

De retraite vindt grotendeels in stilte plaats. Deelnemers praten na de introductie en tot de laatste bijeenkomst van de retraite niet met elkaar. Dit zorgt ervoor dat er geen afleiding is, wat je helpt om uit sociale verwachtingen en je gewoontepatronen te komen. Wat er weer voor zorgt dat je tot rust komt en innerlijke stilte gaat ervaren.

In stilte ben je met aandacht bij jezelf en jouw ervaring.

Indien nodig ben ik altijd beschikbaar om mee te praten, buiten de oefeningen en lessen om. En mag je me aanspreken.

Eigen Tijd Erf

Je verblijft in een ruim en comfortabel retraitecentrum in de Brabantse natuur in Westelbeers. De sfeer en het verblijf zijn vriendelijk, rustgevend en in verbinding met de natuur. We hebben daar een eigen ruimte, en als het weer toelaat oefenen we ook buiten.  In de vrije tijd heb je de mogelijkheid om in de ruimte zelf te mediteren of de natuur van Brabant te verkennen.

Deelnemers hebben allemaal een eigen kamer, met wasgelegenheid, douche en wc. Er is een mogelijkheid tot een tweepersoonskamer.

Alle maaltijden worden vers voor je bereid. Lekker, gezond en vegetarisch/veganistisch. En natuurlijk wordt er ook rekening gehouden met je allerlei allergieën en diëten.

 Een heerlijk verwen weekend, met aandacht voor jou!

Reserveer nu, slechts 14 plekken zijn beschikbaar. (Klik hier)
Kosten 435 euro, inclusief 14 lesuren, een-op-een begeleiding en overnachting met zes gezonde maaltijden.

Heb je nog vragen? Neem dan contact op via de mail of bel me.

Ik begeleid je graag naar een diepere rust in jezelf.

Zie ik je het weekend van 24-26 maart 2023?

Ja ik ga graag mee!

 

Liefs,

Laila Visser

 

× Waarmee kan ik je helpen?