Werken met je eigen systeem

Het familiesysteem waarin jij opgroeit en leeft is van grote invloed op wie jij nu bent, hoe jij handelt en ook op je persoonlijke ontwikkeling.

Familieopstelling is een prachtige methode, ontwikkeld door Bert Hellinger en wordt inmiddels in heel Nederland ingezet om op (levens)vragen een antwoord te krijgen. Je krijgt inzicht in het krachtenveld van jouw familie en hoe jij daarbinnen functioneert.

Met Familieopstellingen worden de niet direct zichtbare relaties tussen familieleden en de eventuele knelpunten daartussen herkend en indien mogelijk weggenomen. Een opstelling kan gaan over allerlei uiteenlopende levensvragen of thema’s die je wilt onderzoeken, waarbij je een inzicht wilt krijgen of waarin je wilt groeien. Ook is het een krachtig middel om te gebruiken bij emoties of overtuigingen waarin je vast zit.

Een Familieopstelling dringt snel tot de kern van een probleem of patroon door en kan daardoor vele malen effectiever zijn dan jaren therapie.
Familieopstellingen helpen je om te kunnen voelen en ervaren hoe het werkelijk met je gaat, wat er van binnen gebeurd. Het brengt inzicht, je begrijpt wat er precies met je aan de hand is èn je voelt het nu ook. Door dit voelen komt er een intern weten opgang en vindt er een diepe verandering plaats, daar waar jij gaat bewegen richting dat wat nodig is.

Els van Steijn (schrijver van het boek De fontein, vind je plek) omschrijft het als volgt; Je bent onlosmakelijk verbonden met je systeem van herkomst. In een systeem zitten onzichtbare wetmatigheden die je voor of tegen je kunt laten werken. Daar is geen ontkomen aan. Je familiesysteem heeft de meeste invloed op jou. Je kunt als mens uit een organisatie stappen, een vriendenclub of vereniging of een stad of dorp, maar niet uit je biologische familie. Deze binding blijft altijd bestaan. Je kunt in het dagelijkse leven contact met je familie verbreken (al dan niet innerlijk), maar juist dan spelen systemische wetmatigheden en trekkrachten op. Hoe harder je ontkent waar je vandaan komt, des te harder gaat het familiesysteem aan je trekken en zal je herinneren dat je nog iets aan hebt te kijken. Je herhalende patronen manifesteren zich dan vaak extra. Wanneer je probeert te breken met je familiesysteem (wat in de diepte nooit kan), spelen de systemische principes extra op en juist in de belastende vorm in plaats van in een ondersteunende en voedende gedaante.

Een Familieopstelling werkt op onbewuste niveaus, in de diepere lagen is er verandering voelbaar. Bij een Familieopstelling horen 3 natuurwetten; (de wetmatigheden die hierboven beschreven worden)

  1. Ordening; Het belang van de juiste positie en de juiste ordening in het systeem. Neemt iedereen in het systeem de juiste positie in?
  2. Balans; Het belang van het evenwicht tussen geven en nemen. De balans tussen geven en nemen hoort te kloppen.
  3. Binding; Niets en niemand van het systeem mag worden buitengesloten of er buiten gaan staan. Iedereen hoort erbij! Zowel in de huidige generatie als de voorgaande generaties.

Door een Familieopstelling krijg je inzicht en worden de onzichtbare patronen onthult. Je familiaire herkomst is van grote invloed. Alleen hoe groot weet je niet tot dat zichtbaar wordt. Wat zichtbaar wordt kunnen gebeurtenissen zijn, oude patronen, familiegeheimen of hardnekkige overtuigingen.  Soms worden al generaties lang problemen of overtuigingen overgedragen.  Jezelf liefdevol losmaken van deze verborgen en belemmerende invloeden in je familie, dat is de intentie van een Familieopstelling.

Hoe werken Familieopstellingen? is een vraag die vaak wordt gesteld. Je kunt er hier meer over lezen maar de beste manier om er meer te over te weten te komen is door het te ervaren. Ik nodig je van harte uit om eens deel te nemen aan een avond of dag waarop we gaan werken met Familie opstellingen.

 

Verschillende opstellingen

Door de diepe indruk en duidelijk merkbare effecten in het dagelijks leven komt er steeds meer vraag naar Familieopstellingen. Er zijn allerlei soorten opstellingen; flitsopstellingen, inzichtsopstellingen, intra-persoonlijke opstellingen, relatie-of gezinsopstellingen, gezondheidsopstellingen, keuze opstellingen, opstellingen voor en met dieren en helende opstellingen. De methode wordt ook toegepast binnen organisaties, om zo bepaalde terugkerende conflicten te herkennen en weg te nemen. In dit geval spreken we dus niet van een familieopstelling, maar van een organisatieopstelling.

Laila werkt met alle opstellingen afhankelijk van de vraag.

Het is een methode die gebruikt kan worden door iedereen die zakelijk en/of privé vastloopt in terugkerende thema’s en patronen, zonder echt te weten waardoor.

Een individuele opstelling

Tijdens een individuele opstelling behandelen we een bepaalde vraag, thema of probleem.  We gebruiken hiervoor matjes of poppetjes. Door de opstelling krijg je inzichten die tot diep in je binnenste voelbaar kunnen zijn. Deze inzichten leiden vaak tot verandering of zetten een nieuwe koers in. Je weet wat er speelt, wat je heeft belemmerd en wat er nodig is. Je gaat met handvatten naar huis, zodat je verder kunt bouwen in het doorbreken van patronen, en het versterken van jezelf.

Een avond Familieopstellingen.
Wil je een vraag stellen, neem dan contact op. Laila organiseert voor jou een avond of je kunt deelnemen op een van de vaste avonden die er voor zijn gepland. Ook als je wilt deelnemen of kennis wil maken met het werken met opstellingen neem dan contact op.

Training “Loslaten”.
Samen met een groep ga je 6 weken intensief werken met Familieopstellingen. Dit gaat verandering brengen tot in het diepste van je zijn. Je zult je anders voelen en tot vele inzichten komen, die zijn uitwerking op je hebben. Niet alleen door een vraag te stellen maar ook middels het werken als representant zorg je voor inzicht, verdieping en verandering. Dit alles kan tot bevrijding leiden waardoor je loskomt van allerlei oude patronen.  Iedereen krijgt de mogelijkheid om meerdere vragen te stellen. Wil je mee doen? Meld je dan hier aan.

Een dag vol inzichten en voelen, middels Familieopstellingen.

De beste investering die je kan doen om meer inzicht te krijgen in jouw leven en tot persoonlijke bewustwording te komen. Of je nu zelf een opstelling laat doen of je bent aanwezig als representant, hoe dan ook kom je tot diepe inzichten. Je kan een vraag over emoties, werk, relatie, kinderen, geld, loopbaan, ziekte, verlangens of wat dan ook inbrengen waar je helderheid in wil krijgen. Wil je mee doen? Geef aan wat je wensen zijn bij aanmelding.

 

 

× Waarmee kan ik je helpen?