De Zelfcompassie training is een praktische training voor het ontwikkelen van de vaardigheden voor mildheid en vriendelijkheid, vooraleerst naar jezelf. Je leert door te doen, te oefenen.


De zelfcompassie training is ontwikkeld om mindfulness en mildheid te blijven oefenen, vooral in contact met ongemak en pijn. Daarmee is de zelf-compassie training een belangrijke aanvulling op de mindfulness training. Wil jij je verdiepen? Meld je dan aan.

Wat is compassie?

Compassie leert moeilijke en stressvolle ervaringen onder ogen te zien met de wens deze te verlichten, zodat je er makkelijker mee kunt omgaan. Zoals Jack Kornfield zei: ‘Het leven is hard. Hoe kunnen we iets anders dan vriendelijk zijn?’
Zelfcompassie is een menselijke kwaliteit die bij ieder in aanleg aanwezig is, maar die vaak door verschillende redenen weinig of niet tot bloei is gekomen.

Programma en tijdsinvestering

De zelfcompassie training is een ervaringsgerichte training. Er worden oefeningen aangeboden die gericht zijn op het doen groeien van acceptatie en verbondenheid met onszelf en met anderen. Aan de hand van zelfonderzoek wordt aan eigen ervaring getoetst wat heilzaam is en wat niet.

De training bestaat uit negen sessies van elk 2,5 uur. (Een van de sessies is een stilte-sessie, ter verdieping van de geleerde praktijken.) Naast de groepsbijeenkomsten vraagt de training een tijdsinvestering van ongeveer 30 minuten oefenen per dag. Je krijgt meer compassie in je leven door dagelijks te oefenen in het trainen met compassie hebben voor jezelf. 

Meditatieoefeningen, reflectieopdrachten en praktische oefeningen vormen de basis van de zelf-compassie training. Daarnaast komen er op een praktische manier theoretische aspecten aan bod en is er ruimte voor het bespreken van de ervaringen. Immers, door nauwkeurig naar je ervaringen te kijken wordt de opmerkzaamheid gescherpt en kunnen er inzichten ontstaan. 

Tijdens de training kun je ook mee doen aan een stilte dag. Hier beleef je wat aandacht en stilte met je doet. (Afhankelijk van de locatie kan hiervoor een kleine vergoeding gevraagd worden.)

Voor wie:

Je hebt interesse om je leven uit te breiden met de beoefening van compassie. Je bent bereid hiervoor stil te staan bij gevoelens, ook als ze moeilijk zijn.

Wil jij je aanmelden, dat kan hier.

Deze training is bedoeld voor mensen die de mindfulness training afgerond hebben, ervaring hebben met meditatie of voor mensen die al innerlijk werk verzet hebben en op zoek zijn naar een verdieping. Lees hier meer over zelfcompassie.

Deze zelfcompassietraining is speciaal aan te bevelen voor coaches, therapeuten en mindfulness trainers die als verdieping de zelf-compassietraining willen ervaren! Het is een groot cadeau aan jezelf. Je kunt meditaties, woorden en zinnen uit de zelfcompassietraining gebruiken in de begeleiding van je cliënten of deelnemers. Een persoonlijke noot: deze zelf-compassietraining (en daarna de opleiding tot compassietrainer) heeft me ontzettend veel gebracht! Dit heeft mijn ogen geopend en mijn hele leven veranderd in positieve zin.                                             

Het opent je hart en verstevigt je eigen waarde.

Onderwerpen die aan bod komen:

 • Emotieregulatiesystemen: het jaag-, gevaar- en zorgsysteem
 • Van stresssysteem naar zorgsysteem
 • De elementen van compassie
 • Innerlijke criticus: de voor- en de nadelen
 • Contact maken met je compassievolle metgezel
 • Harde stem versus zachte stem
 • Zorgdragen in moeilijke momenten
 • Stoppen met innerlijke strijd
 • Het nemen van een HART-ademruimte
 • Verdieping op moeilijke emoties als schuld, schaamte, boosheid, spijt
 • Van harde kritiek naar compassievol aanmoedigen
 • Eigenwaarde
 • Je doelen en je waarden
 • Vergeving
 • Kwetsbaarheid
 • Verbondenheid
 • Compassie voor anderen

Je krijgt in de zelfcompassie training toegang tot 16 nieuwe begeleide meditaties! Deze meditaties bevatten veel visualisaties en tekst. Door de teksten in de meditaties word je geholpen in het ontwikkelen van je zorgsysteem.

Praktische informatie 

 • Investering: € 375,00. Dit bedrag is inclusief de intakeprocedure, 8 trainingsbijeenkomsten, 1 stiltebijeenkomst voor verdieping, het werkboek en toegang tot alle oefeningen/meditaties.
 • Trainingsdata: maandagochtend van 9.30 – 12.00 uur / dinsdagavond van 19.30 – 22.00 uur / woensdagochtend van 9.30-12.00 uur / vrijdagochtend van 9.30 – 12.00 uur. Zie voor de actuele startdata de agenda. Soms kan afhankelijk van de deelnemers de dag en tijd veranderen.
 • Locatie: Bottelierwei 3 te Valkenswaard. Groepen vanaf 6 personen vinden plaats in de Buitengaander te Westerhoven.
 • Groepsgrootte: 3 – 12 deelnemers
 • Inschrijven: Meld je vrijblijvend aan door het aanmeldformulier in te vullen of te mailen naar laila@myserenity.nl. We hebben daarna per mail contact om een moment af te stemmen voor de (telefonische) intake. Dit gesprek duurt ongeveer 20 a 30 minuten. We lopen dan je formulier door, ik zal jou meer vertellen over de training en ook jij kunt dan al je vragen stellen.

Wil je meer informatie om te kunnen  bepalen of dat deze cursus iets voor jou is, aarzel dan niet om hierover vragen te stellen of kom langs ter kennismaking. Bel dan met de trainer, Laila Visser ,op het nummer 06-51751792 of mail naar laila@myserenity.nl.

Aanmelden.

Vul het onderstaande formulier in om je aan te melden voor deze training. Ik zal daarna met je contact opnemen voor de planning van de training.

Klik op de training die je wilt gaan volgen.

× Waarmee kan ik je helpen?